A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/tmp/sess_aje10smnhf5eq1v7iql5up0te2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)

Filename: hooks/pick_language.php

Line Number: 31

Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran • Blog | Basa Sunda

Basa Sunda

Antusiasme pikeun perkembangan dina Studi Banding jeung PSM STKS Bandung

Di unggal taun Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran ( PSM Unpad ) sok méré usaha pikeun perkembangan nu lewih hadé. Salah sahijina nyaeta upaya nu dilakukeun ku PSM Unpad nyaéta ngalaksanakeun raraga studi banding jeung paduan suara-paduan suara séjéna. Dina poé sabtu (6/4), PSM Unpad  miboga kasempatan kanggo dianjangan ku  Paduan Suara Mahasiswa Sekolah Tinggi Kesejahteraan Sosial (STKS) Bandung di Unpad Jatinangor.
 

Read More »

Nada Diraya: Nada-Nada Kawanian

PSM Universitas Padjadjaran dina warsih ayeuna némbongkeun poténsi para panyanyina dina konsér Resital Vokal kahiji di warsih 2019, Nada Diraya (21/3) di RSG Unpad Dipatiukur lanté 4. Sorak sorai panongton kakuping wanci Farah Azka Gazali muka konsér Resital Vokal kahiji di warsih 2019 ieu kalawan tembang Gita Malam jegud Badjuri.

Read More »

Manggih Dulur Sajiwa Dina Bonding Kapangurusan Kabinet Anam Cara 2019

Jadi bagian tina Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran lain ukur  méré  peran salaku panyanyi, tapi ogé jadi penggerak organisasi éta. Taun ayeuna, kapangurusan PSM Unpad nyaéta Kabinet Anam Cara. dina dinten Sabtu (02/03/19) kamari Kabinet Anam Cara ngayakeun bonding kapangurusan di Lapang UKM kulon Universitas Padjadjaran nu dihadiran ku sadaya bagian dina kapangurusan Kabinet Anam Cara.

Read More »

​Ngabageakeun Taun Anyar kalawan Paduan Soanten anu

Dina taun anyar ieu, PSM Unpad balik ngayakeun salah sahiji kagiatan rutinna nyaéta Konsér Intern. Konsér nu ayeuna nyaéta Konsér Intern anu ka-14, sarta sapertos namina, konsér ieu diayakeun ku dua angkatan panganomna PSM Unpad. ayeuna,dua angkatan panganomna PSM Unpad, nyaéta angkatan 2017 sarta 2018, badé kolaborasi sasarengan kanggo noréhkeun sajarah anyar PSM Unpad.

Read More »

PSM Unpad gawé babarengan sareng KLHK Dina "Pulihkan DAS"

Paduan Suara Mahasiswa (PSM) Universitas Padjadjaran dipercanten kanggo Nyanggakeun sajumlah tembang dina acara “Pencanangan Gerakan Nasional Pulihkan Daerah Aliran Sungai (DAS): DAS Séhat Sejahterakan Rakyat” anu dilaksanakeun Diréktorat Jénderal Pengendalian Wewengkon Aliran Walungan sarta leuweung tutupan (PDASHL) Kementerian Lingkungan Hirup sarta Pileuweungan (LHK) RI di Désa Jomin Wétan,Kabupaten Karawang, 28 - 29 Désémber 2018 kaliwat.

Read More »

Kaleidoskop PSM Unpad di Tahun 2018

Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) ngahaturkeun nuhun sareng bersyukur tina segala kalimpahan berkah tur rahmat sapanjang taun 2018. Di handap ieu mangrupikeun singgetan tina kagiatan PSM unpad nu tos lumangsung sataun lamina. Teu ukur nepi ka nembongkeun  pangabisa jeung pangunggul dina nyanyi di grup, nanging ogé bisa nembongkeun pangabisa jeung pangunggul nyanyi solo dina raraga Konsér Resital Vokal A Faithful Journey nu lumangsung dinten Kemis (8/03/2018). Resital vokal ieu teh mangrupakeun resital mimiti dina dua resital vokal nu rék  dilaksanakeun di taun 2018. Konsér resital ieu dilaksanakeun di RSG gedong 2, Universitas Padjadjaran Kampus Iwa Koesoemasoemantri, di Jalan Dipati Ukur Bandung.

Read More »

PSM Unpad Inovatif Bareng Kabinet Anam Cara

Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) parantos ngalaksanakeun salah sahiji kagiatan taunan nyaéta Musyawarah Besar (MUBES) 2018 kanggo nutup hiji periode kapangurusan di PSM unpad nu atos lumangsung  sataun lamina. MUBES atanepi Musyawarah Besar taun ayeuna dilaksanakeun di Aula Gedung B Fakultas Ilmu Budaya, Universitas Padjadjaran Jatinangor dinten Sabtu (15/12). Agenda kahiji nyaéta pamaparan Laporan Pertanggung Jawaban nu didugikeun ku Kabinet Apresiatif 2018. Dina ieu raraga sadaya peserta MUBES (Musyawarah Besar) migaduh hak nu sami kanggo ngadugikeun pamadegan, kritik, atanepi saran.

Read More »

​Mikawanoh Nilai Jeung Budaya Organisasi Dina Welcoming Party

Salaku panutup tina Rangkaian Penerimaan Anggota Baru (RPAB), Paduan Sora Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) ngayakeun kagiatan Welcoming Party nu tempatna di Villa Rumah Kayu Organik, Lembang, Kabupaten Bandung. Henteu saukur anggota anyar sarta mahasiswa aktip anu ilubiung dina kagiatan ieu, kalah oge para tim teknis,alumni,sarta sakaligus palatih utami PSM Unpad, Arvin Zeinullah. Kagiatan ieu lumangsung salami tilu dinten (6-8/12),sarta ku ayana kagiatan ieu, para anggota anyar ditungtut kanggo mikawanoh budaya organisasi ngaliwatan nilai-nilai PSM Unpad.

Read More »

Choralescence: Ngahijina Dua Jiwa dina Hiji Tembangan

Aya sahiji hal anu benten dina konser taunan nu diayakeun ku Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) waktos ieu. Panggung dieusi ku leuwih ti 150 panyanyi kalawan kostum nu barenten ti dua paduan suara, nyaeta PSM unpad sarta PSM IPB Agria Swara. konsér taunan anu ka dua puluh dua ieu diayakeun di dua tempat, nyaéta di Tan Siong kie Hall, Jakarta (25/11) sareng di Graha Sanusi, Bandung (29/11).

Read More »

Kaéndahan Rona jeung Rasa dina Konsér Alumni PSM Unpad: Naranesia

Saparantos réngsé ngayakeun tilu konsér, alumni PSM Unpad ngayakeun deui pintonan nu judulna “Naranesia: Salah sahiji konsér Rona jeung Rasa Indonesia” di Grha Sanusi Hardjadinata Sabtu (20/10), Naranesia mintonkeun rasa cinta Indonesia kana rona jeung rasa. Rona ngagambarkeun carita jeung sajarah nu atos kalangkung ku nagara ieu jeung rasa ngambarkeun kacintaan ka nagara ku rupa-rupa katuanganna.

Read More »

A Wondrous Euphony: Pangelingan Panonton jeung Harmoni nu Endah

PSM Unpad parantos mintonkeun kualitas nyanyi dengan terselenggaranya Konser Resital Vokal A Wondrous Euphony, Kamis (18/10). Konser Resital Vokal ieu teh marupaning recital kedua di taun 2018 jeung deui Konser Resital Vokal nu panitiana nyaeta anggota anyar PSM Unpad angkatan  2017.

Read More »

Suasana Haneut dina Studi Banding PSM unpad

Kahoyong nu panceg ku cara soson-soson diajar mangrupakeun salah sahiji citra paduan sora Indonesia. Hal ieu tiasa ditinggal ku ayana kagiatan Studi Banding nu di lakukeun ku tilu paduan sora kanggo Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) dina tilu kasempetan anu bénten, nyaéta Purwacaraka Music Studio Choir Cibubur (30/8), Paduan Suara Mahasiswa Satya Dharma Gita Fakultas Hukum Universitas Diponegoro (15/9) di Unpad Dipatiukur, serta Paduan Suara Mahasiswa Gita Tirtayasa Universitas Sultan Ageng Tirtayasa (29/9) di Unpad Jatinangor.

Read More »

PSM Unpad sareng Agria Swara Nambih Siap kanggo Konser Kolaborasi

Aya nu bénten tina biasana dina latihan sateuacan konsér taunan dinten minggu (23/9) nu kapengker. Soanten halimpu ka kuping ti lantai 4 Gedong 2 Unpad Dipatiukur. Rasa kabungahan minuhan para panyanyi PSM IPB Agria Swara jeung PSM Unpad. Nu waktos harita nembé ngawitan dihijikeun. Sedengkeun kolaborasi ieu sanes saukur sarana kanggo ngalatih vokal sasarengan, nanging oge pikeun kanggo mikawanoh tim konsér gabungan November ka payun.
 

Read More »

SUMANGET NGABAGEAKEUN MAHASISWA ANYAR DINA PRABU 2018 


Universitas Padjadjaran balik ngabageakeun mahasiswa anyar angkatan 2018 dina Runtuyan Prabu dina ping 27-29 September kaliwat di Universitas Padjadjaran Jatinangor.

Read More »

Sumanget Nasionalisme PSM Unpad dina Semarak 73 Warsih Indonesia

Dina pangemut 73 warsih kamerdekaan Indonesia,Paduan Soanten Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) balik dipasihan kasempetan ku Pamarentah Propinsi Jawa Barat (Pemprov Jabar)  janten pangisi aubade dina upacara HUT RI ka-73. Lumangsung di Lapang Gasibu,Bandung,upacara ieu dilaksanakeun kana dua waktos, nyaeta pengibaran bendera sarta penurunan bendera (Gelar Senja),Jumaah (17/8). 

Read More »

"Hentakan Penuh Jiwa" di Bali International Choir Festival ke-7

Pas di umurna anu ka-40 warsih, PSM Unpad ngukir prestasi deui kalawan ngahontal gelar Grand Champion dina kompetisi 7th Bali International Choir Festival (BICF) anu diayakeun di La Prime Plaza Hotel Denpasar, Bali dina 27 Juli 2018. Sateuacan tiasa lebet ka babak Grand Prix 7th Bali International Choir Festival, PSM Unpad oge meunangkeun Category Champion of Mixed Choir.

Read More »

MIELING LAMPAH SASARENGAN DINA MINANGKALA ULANG TAUN PSM UNPAD KA-40 TAUN

Rea prestasi sareng karya nu dipasihkeun PSM Unpad  salangkung lampah 40 taunna ngabdi ka Indonesia. Kanggo ngayakeun momen nu bingah ieu, PSM Unpad ngayakeun kagiatan Mieling Ulang Taun PSM Unpad ka-40 di Arion Swiss-belhotel, dina Saptu (14/07) Acara ieu direnceng ku Anggota aktip PSM Unpad sareng anggota alumni PSM Unpad ti sagala generasi. Salian janten ajang silaturahmi kanggo sadaya Anggota PSM Unpad, rea prgram anyar nu nuju dijalankeun ku kapanataan Kabinet Apresiatif oge diwanohkeun kumargi para alumni tiasa wanoh apet ka para generasi muda PSM Unpad.
Kagiatan ieu dibuka ku sambutan ti Ketua Pelaksana, Herryawan salaku konduktor pertama, sareng Arvin Zeinullah, salaku konduktor utama PSM Unpad kiwari. Salajengna, para alumni ngabagikeu pangalamanana kapungkur di PSM Unpad. Nuansa nostalgia semakin kuat karasa waktos video lalampahna PSM Unpad dipintonkeun. Acara dilajengkeun ku pemaparan buku sejarah PSM Unpad sareng nilai-nilai PSM Unpad nu dipaparkeun ku Ahmad Aldi Purnama salaku Ketua PSM Unpad periode 2018 sareng Dewi Mayangsari salaku Manager divisi Research. Buku sejarah PSM Unpad engkinna bade janten buku nu nyatet peristiwa penting sareng nilai-nilai PSM nu kiwari nuju dikembangkeun. Salian ti eta oge bade janten pedoman kanggo anggota baru atawa lami dina berorganisasi sareng  ngembangkeun diri di PSM Unpad.

Read More »

Harmoni Ramadhan: Sumanget babagi kabungahan

Paduan Soanten Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) balik deui ngaayakeun kagiatan baktos sosial “PSM Unpad Babagi” kalawan tema “Harmoni Ramadhan” dina dinten Minggu (27/5) kamari di Panti Asuhan Riyaadlul Jannah, Desa Cikeruh, Jatinangor. Kagiatan ieu mangrupi kagiatan baktos sosial kadua anu diembarkeun ku divisi Project Development PSM Unpad. Baktos sosial ieu oge mangrupi salah sahiji runtuyan acara kanggo ngarayakeun teupang taunna PSM Unpad anu ka-40.
 

Read More »

CHORALBORATION: PERSATUAN SENI SARENG HARMONI

Dina kaping 20 Mei kamari, hiji konser kolaborasi dina raraga pangemut tepang taun ka 25 na komposer Indonesia berbakat, Ken Steven, parantos sukses diayakeun di Dago Tea House  Bandung. PSM Unpad sareng kalawan Aperto Singers ngabawakeun tembang-tembang gubahan Ken Steven kalawan apik. Jabi kolaborasi dina widang nyanyi, nembang, oge aya sababaraha persembahan sepertos tarian anu ngagugah hate ti Asep Chilok Dance co, piano anu diulinan ku Daniel Alexander, sarta hahalimpu flute ku Ronny Gunawan.
Konser Choralboration ieu dibagi dua sesi. Sesi kahiji dibuka ku persembahan tarian kalawan aleutan musik ku Daniel Alexander anu ngabawakeun Dancing Equator, anu mangrupa karya Ken Steven ti Kenology No.2. Selajengnya dibuka sesi Aransemen Tembang Rahayat Indonesia anu dimimitian ku penampilan Aperto Singers anu ngabawakeun tembang Tokecang kalawan baju adat anu warna warni sarta koreografi anu metot perhatian. PSM Unpad saterasna ngabawakeun 4 buah tembang kalawan 2 buah tembang dibantunkeun ku male choir sarta 2 buah tembang dibantunkeun ku female choir. Sesi-sesi saterasna nyaeta Aransemen Tembang Pop sarta Sesi Paduan Soanten Campuran. Konser ditutup kalawan penampilan kolaborasi ti PSM, Aperto, pianis, flutist, sareng para penari anu ngabawakeun persembahan tembang “Tanah Airku” kalawan arahan langsung ti Ken Steven.

Read More »

Antusiasme dina Raraga Parsiapan Konser Choralboration sareng Ken Steven: "Urang Siap!"

Dina rangka ngarayakeun tepang taun sang composer Indonesia nu kasohor Ken Steven, mangrupakeun konser kolaborasi nu miboga tajuk Choralboration Concert  anu baris dilaksanakeun dina kaping 20 Mei 2018 di Dago Tea House, Bandung. Ken Steven ngajak saderet musisi-musisi ti sagala rupi kasang pengker musik nu beda kangge kolaborasi dina nampilkan sagala rupi hasil karyana sorangan salila ancrub di dunia musik lemah cai atawa internasional. Paduan Suara Mahasiswa UNPAD teu katinggaleun kangge ngiring partisipasi ku nyanyikeun 11 lagu Ken Steven nu kabagi kana male choir, female choir, jeung mixed choir. Diiringan ku tarian nu basajan kangge sababaraha lagu minangka nu ngahias panampilan. Konser ieu mangrupakeun rangkaian tina parayaan tepang taun Ken Steven nu ka-25, minangka wujud syukur sarta ucapan tampi kaasih na ku pangrojong jeung kapercayaan ti sagala rupi paduan suara nu parantos ngabawakeun karya na nu dugi ka mancanagara.

Read More »

Enchanting Chants: Tembang Pesona Angkatan nu Pangngorana PSM Unpad

Dina semarak tepang taun nu ka-40, PSM Universitas Padjadjaran sukses deui pikeun ngaggelar Konser Intern Ka- 13, Salasa (24/4). Konser nu miboga tajuk Enchanting Chants digelar di Graha Sanusi Hardjadinata, kampus Universitas Padjadjaran Dipatiukur. Konser dua angkatan nu pangngorana di PSM Unpad ieu junun nyieun Graha Sanusi pinuh sesek ku jumlah panongton nu ngabludag nepikeun ka 800 panongton. Nurutkeun Ketua Pelaksana Konser Intern ka-13 ieu, Richard Ismail nyatakeun yen Enchanting Chants miboga harti tembang nu miboga pesona. “Urang sadaya hoyong nyampaikeun yen PSM Unpad miboga karya-karya nu ngabogaan pesona jeung ngahibur lewat dua angkatan nu pangngorana.” Ceuk lalaki nu kaasup kana sora Tenor ieu.

Read More »

Konser Intern 2018: Sumanget Sarerea Ngawangun Nu Anyar

Dina lampah salah sahiji unit kagiatan mahasiswa nu ageung ieu, PSM Unpad ngembangkeun bibit-bibit anyarna dina rangka regenerasi anggota PSM Unpad nu berkualitas. Salah sahiji kagiatanana nyaeta konser Intern PSM Unpad nu diiringan ku 2 (dua) angkatan PSM Unpad sareng anggota nu anom janten kapanataanana.  Konser ieu ngagaduhan tujuan  ngalatih para anggota PSM Unpad khususna anggota anyar pikeun meunangkeun pangalaman nu salajengna janten bekel boh tina segi teknis nyanyi atawa manajemen kagiatan boh salami di PSM Unpad atawa di lingkung nu lian.

Read More »

Milarian Hartos Kakulawargian dina Bonding Kapanataan Kabinet Apresiatif 2018

Teu saukur bergerak dina widang ngahaleuang, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) oge mangrupakeun wadah kanggo berorganisasi dimana di taun ayeuna kapanataan PSM Unpad dinamian Kabinet Apresiatif. Dina dinten Saptu (17/03/18,) Kabinet Apresiatif ngayakeun bonding kapanataan di Gedung PSBJ Fakultas Ilmu Budaya, Universitas Padjadjaran nu disumpingan ku sadaya elemen kapanataan Kabinet Apresiatif. Tujuan diayakeunana bonding kapanataan ieu nyaeta kanggo nguatkeun hubungan antar anggota nu nembe ngagabung dina kapanataan pikeun leuwih wanoh antar panata supados tiasa ngagampilkeun koordinasi kalangkungna.

Read More »

​A Faithful Journey: Hiji Awal pikeun Lalampahan nu Pinuh Pangharepan

Mingkin nyangking dina dunya rampak sora, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM UNPAD) teras nunjukkeun éksistensina. Di yuswa nu nembé lebet angka 40 taun, PSM UNPAD mulang ngabuktoskeun kualitasna, teu saukur dina ngarampak baé, ogé kana ka(piawai) anggotana kana nyanyi solo dina Konser Resital Vokal “A Faithful Journey” dinten Kemis (8/03/2018) kapungkur. Resital vokal ieu mangrupa hiji resital ti dua resital vokal nu diayakeun di taun 2018.

Read More »

Studi Banding PSM UNPAD : Babagi Elmu, Carita, jeung Asa

Dina kepengurusan Kabinet Apresiatif 2018, PSM unpad miboga kasempetan pikeun ngalaksanakeun studi banding ka dua PSM nu jadi kabanggaan lemah cai, nyaeta PSM Telkom Universitas (Tel-U Choir) jeung PSM Universitas Brawijaya (BUSC).Teu beda jauh jeung studi banding anu dilakukeun ku PSM sejen, studi banding bareng Tel-U Choir jeung BUSC mangrupakeun sarana paduan suara antar-kelompok pikeun neuleuman elmu pikeun saling diajar. Pangalaman nu dibagikeun teu ngan saukur pasualan kepanitiaan jeung kepengurusan wungkul, nu tapi ogé carita balik perjuangan antara paduan suara. Henteu ngan éta, di kalangan penyanyi ogé boga kasempetan pikeun babagi pangalaman jeung carita tiap perjuangana dina paduan suara.

Read More »

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com