​Ngabageakeun Taun Anyar kalawan Paduan Soanten anu

Read Also in English 
Baca juga dalam Bahasa Indonesia



Dina taun anyar ieu, PSM Unpad balik ngayakeun salah sahiji kagiatan rutinna nyaéta Konsér Intern. Konsér nu ayeuna nyaéta Konsér Intern anu ka-14, sarta sapertos namina, konsér ieu diayakeun ku dua angkatan panganomna PSM Unpad. ayeuna,dua angkatan panganomna PSM Unpad, nyaéta angkatan 2017 sarta 2018, badé kolaborasi sasarengan kanggo noréhkeun sajarah anyar PSM Unpad.
 
Kanggo angkatan panganoomna, konsér ieu barobah kaayaan perkawis anu anyar nanging dina wanci anu sami. Ngabungahkeun. Salami prosés nuju dinten konsér, maranéhanana tiasa mikawanoh prinsip,punteun sarta kagiatan PSM Unpad kalawan langkung jero. Konsér ieu mangrupa pikeuneun anu saé pisan kanggo angkatan-angkatan anyar kanggo nyurtian konsép Paduan Soanten Mahasiswa; mimiti ti inténsitas latihan na,dugi karupi-rupi tembang-laguna anu dibantunkeun. 



Latihan perdana Konsér Intern atos diayakeun dina 14 Januari 2019 kaliwat,sarta kira-kira lima minggu atos langkung saprak tim konsér ieu kabentuk. Henteu sapertos mahasiswa anu sanésna, liburan henteu janten alesan kanggo para panyanyi anom ieu kanggo balik ka Jatinangor kanggo neruskeun kabiasaan latihan paduan soanten maranéhanana. 

Konsér Intern PSM Unpad ka-14 atos ngaresmikeun judul konsér nyaéta: “Euphonious Chorale” kalawan slogan, "Let The Chorus Brings You to Joy." Judul ieu dipilih kalawan harepan yén tim ieu tiasa nyalurkeun rasa sarta harmonina ngaliwatan tembang anu ditepikeun ka para panongton. 

Ngabéla Kamerduan Hiji Paduan Soanten



Aya hiji fakta dina Konsér Intern warsih ieu, nyaéta para konduktorna . Dina Konsér Intern ka-14 ieu, konduktor sadaya sésina nyaéta anggota PSM Unpad angkatan 2015 sarta salah sahijina atos kantos janten konduktor dina Konsér Intern kawitna. Hartosna yén tilu ti opat konduktor kalintang kénéh anyar patali pangalamann janten konduktor Konsér Intern. 

Salah sahiji tina tilu konduktor nu parantos disebatkeun, Nauval R. (2015), konduktor kanggo sési Popular Song, nyatakeun yén tangtangan janten konduktor konsér, utamana konsér sageung Konsér Intern, aya dina tingkat kasesah tembang-laguna sarta panyanyinya,“Tingkat kasesah ti laguna tangtos bénten, utamana upami dibandingkeun kalawan job atanapi kagiatan-kagiatan PSM Unpad anu séjénna. Salajengna, béntenna tina nu séjénna tiasa ditingal tina jumlah panyanyi tim intern anu langkung seueur; dugi ka ratusan. Janten,mangrupa hiji tangtangan kanggo abdi sarta réréncangan-réréncangan konduktor nuséjénna kanggo tiasa ngalatih ratusan panyanyi supados tiasa ngawangun tim sarta ngahasilkeun konsér anu maksimal,” tangtos Nauval. 
 


Sajaba ti éta, konduktor sési Indonesian Folksong, Bilqist (2015), nyatakeun yén anjeunna ngaharepkeun sésina tiasa masihkeun gambaran ka para panongton. Sajaba ti éta, salami  prosés latihan anu lumangsung, anjeunna ngaharepkeun sadaya aspék tina konsér ieu tiasa mapan lancar kalawan saniskanten tanggel walon anu kédah dipanggul sarta tangtangan-tangtangan na tiasa ditungkulan kalawan saé. Seueurna tangtangan anu aya henteu ngeureunkeun para konduktor anom dina milampah mandat anu dipasihkeun ka aranjeunna. Aranjeunna téras usaha nupangsaéna kanggo ngajarkeun para penyanyi anom sarta nangtoskeun yén tim “Euphonious Chorale” ieu bakalan mintonkeun anu nyongcolang di sasih April ka payun. 

(Connie Marcella dan Ridhayanti Wedia)
Alih Bahasa: Rahma Salsabillah

EVENTS


TESTIMONIALS




TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com