PSM Unpad gawé babarengan sareng KLHK Dina "Pulihkan DAS"



Paduan Suara Mahasiswa (PSM) Universitas Padjadjaran dipercanten kanggo Nyanggakeun sajumlah tembang dina acara “Pencanangan Gerakan Nasional Pulihkan Daerah Aliran Sungai (DAS): DAS Séhat Sejahterakan Rakyat” anu dilaksanakeun Diréktorat Jénderal Pengendalian Wewengkon Aliran Walungan sarta leuweung tutupan (PDASHL) Kementerian Lingkungan Hirup sarta Pileuweungan (LHK) RI di Désa Jomin Wétan,Kabupaten Karawang, 28 - 29 Désémber 2018 kaliwat.

Acara bertajuk “Pencanangan Gerakan Nasional Pulihkan Daérah Aliran Sungai (DAS): DAS Séhat Sejahterakan Rakyat” mangrupa usaha komprehénsif pamaréntah dina ngalakukeun réhabilitasi lahan di Indonésia anu salah sahijina mulangkeun kaséhatan di wewengkon wewengkon aliran walungan (DAS). Dina acara kasebat,PSM Unpad nyanggakeun sajumlah komposisi di payuneun Menteri LHK Siti Nurbaya Bakar,Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil, sarta sajumlah tatamu lianna. Aprésiasi ogé seueur kaucap ti audiéns.

PSM Unpad istiméwa pisan, sok nyondong dina acara penting, sukses teras PSM Unpad!” saur Ridwan Kamil. Menteri LHK Siti Nurbaya Bakar ogé masihan talatah sumanget ka PSM Unpad kanggo kagiatan kompetisi di Filipina di warsih 2019. “Abdi yakin pisan upami PSM Unpad tangtos tiasa janten jawara!”.

Jabi maju langsung, PSM ogé dipénta nembang kanggo kaperluan ngadambel albeum  CD “The SPY Who Loves Trees”. Dina albeum kasebat, PSM Unpad dipercanten meulinkeun hiji tembang dijudulan “Pulihkan DAS” karya Menteri LHK RI, Dirjén PDASHL Ida Bagus Putera Parthama, sareng Diréktur Perencanaan sareng Évaluasi PDASHL Yuliarto Joko Putranto

PSM Unpad ngarojong caos Gerakan Nasional Pelestarian Wewengkon Aliran Walungan, Hayu sareng-sami nyiptakeun lingkungan anu damang demi keberlangsungan hirup anu langkung saé. “DAS DAMANG SEJAHTERAKEUN RAHAYAT!”

Fahril Aprilyandiki
Alih Basa: Nadira Nisrina

EVENTS


TESTIMONIALS

umar-hadi.jpeg
Umar Hadi Duta Besar RI untuk Korea Selatan - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat menarik. Energi dari penampilan tadi sangat terasa. Dari segi harmonisasi suara yang ditampilkan anggotanya sangat terdengar. Satu hal yang membuat saya semakin salut adalah stamina dari anggota PSM Unpad yang tetap terjaga walaupun mereka menyanyikan banyak lagu. Rupanya hal tersebut telah terasah dari latihan sebelumnya."
aher.jpeg
Ahmad Heryawan Gubernur Jawa Barat - "Penampilan PSM Unpad bagus. Mereka dapat menjiwai tiap lagu yang ditampilkan. tetap kompak dan semangat menjalani latihan untuk terus menjadi teladan bagi paduan suara mahasiswa di Indonesia."
rudiantara.jpeg
Rudiantara Menteri Komunikasi dan Informatika RI - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat berkesan bagi saya. Mereka menampilkan nyanyian disertai dengan gerakan dengan sangat rapih. Tetap semangat untuk berproses bagi PSM Unpad."
imamha.jpeg
Imam Nahrawi Menteri Pemuda dan Olahraga - "Penampilan PSM Unpad memang luar biasa. Saya pernah melihat video ketika PSM Unpad berada ke luar negeri, bagi saya sendiri hal itu sangat luar biasa dan jelas membanggakan Indonesia. PSM Unpad memang pantas menjadi juara dalam beberapa kompetisi karena semangatnya, perjuangannya, soliditasnya, dan pengorbanannya. Saya senang sekali dengan penampilan tadi."

nada-diraya-poster.jpg

TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com