Kaleidoskop PSM Unpad di Tahun 2018

Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) ngahaturkeun nuhun sareng bersyukur tina segala kalimpahan berkah tur rahmat sapanjang taun 2018. Di handap ieu mangrupikeun singgetan tina kagiatan PSM unpad nu tos lumangsung sataun lamina.
 
Teu ukur nepi ka nembongkeun  pangabisa jeung pangunggul dina nyanyi di grup, nanging ogé bisa nembongkeun pangabisa jeung pangunggul nyanyi solo dina raraga Konsér Resital Vokal A Faithful Journey nu lumangsung dinten Kemis (8/03/2018). Resital vokal ieu teh mangrupakeun resital mimiti dina dua resital vokal nu rék  dilaksanakeun di taun 2018. Konsér resital ieu dilaksanakeun di RSG gedong 2, Universitas Padjadjaran Kampus Iwa Koesoemasoemantri, di Jalan Dipati Ukur Bandung.



PSM Universitas Padjadjaran mampu nyukséskeun deui raraga Konsér Intern ka-13, Salasa (24/4). Konsér Enchanting Chants kalawan judul éta dilumangsungkeun di Graha Sanusi Hardjadinata, kampus Universitas Padjadjaran Dipatiukur. Konsér nu ngalibatkeun 2 angkatan pang ngorana ti PSM Unpad ieu junu nyieun Graha Sanusi pinuh  ku 800 panongton.
 


Dina kaping 20 Méi, hiji konsér kolaborasi anu judulna Choralboration Concert kadawung milangka ka-25 komposer Indonesia nu kacida kasohorna, Ken Steven, geus mampu nembongkeun kasuksésana di Dago Tea House Bandung. Bareng jeung Aperto Singers, PSM Unpad dipercaya kanggo nembangkeun lagu nu diwangun Ken Steven. Salian kolaborasi dina widang nyanyi, aya sababaraha pasembahan laina sapertos tarian nu mere daya tarik nu hadé ti Asep Chilok Dance co, panampilan piano ku Daniel Alexander, jeung lantunan flute nu ditepikeun ku Ronny Gunawan.


 
Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) nyalenggarakeun deui hiji raraga dina sasih ramadhan nyaéta bakti sosial PSM Unpad  kukituna raraga nu ditepikeun nyaéta ngeunaan “Harmoni Ramadhan” Minggu (27/5).  kagiatan ieu dilaksanakeun di Panti Asuhan Riyaadlul Jannah, Desa Cikeruh, Jatinangor. Kegiatan ieu téh mangrupakeun kagiatan  sosial kadua  nu dianjurkeun ku divisi Project Development PSM Unpad.
 


Kahayang pikeun tumuwuh kalayan terus diajar mangrupakeun hiji gambar tina  paduan suara Indonesia. Hal ieu wae diténjo kalayan kagiatan nu dilumangsungkeun nyaéta studi banding dalapan paduan suara ka PSM unpad dina tilu kali kasémpatan béda, nyaéta Purwacaraka Music Studio Choir Cibubur (30/8), Paduan Suara Mahasiswa Satya Dharma Gita Fakultas Hukum Universitas Diponegoro (15/9) di Unpad Dipatiukur, Paduan Suara Mahasiswa Gita Tirtayasa Universitas Sultan Ageng Tirtayasa (29/9), paduan suara Universitas Telkom , PSM Universitas Brawijaya, PSM Universitas Swadaya Gunung Jati Cirebon, PSM Universitas Jendral Soedirman, jeund PSM Universitas Gadjah Mada nu lumangsung di Unpad Jatinangor.



Rupa-rupa prestasi tur karya geus marengan PSM unpad sapanjang perjalanan 40 taun lilana. Kukituna kanggo miéling milangkana PSM Unpad ngayakeun kagiatan Perayaan Milangkana PSM Unpad anu ka-40 di Arion Swiss-belhotel, dina dintén Sabtu (14/07). Acara ieu dihadiran ku sadaya anggota aktif PSM Unpad sarta anggota alumni PSM Unpad ti sagala generasi. Salian tempat kanggo silaturahmi sadaya generasi nu masih aktif jeung nu tos janten alumni PSM Unpad, rupa-rupa program anyar nu keur dijalankeun ku manajemen Kabinet Appreciative ogé diteupikeun ka alumni supaya bisa ngareketkeun antar kabéh generasi PSM unpad.
 


Dina yuswana nu tos 40 tahun, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) nyanggem ngembangkeun prestasina nyaéta meunangkeun Grand Champion dina lomba 7th Bali International Choir Festival (BICF) nu diselenggarakeun di La Prime Plaza Hotel Denpasar, Bali tanggal 27 Juli 2018. salaku Juara Umum 7th BICF 2018, PSM Unpad mampu ngéléhkeun 146 grup tina sagala kategori nua asalna ti 16 nagara sapertos Latvia, Kanada, Lithuania, Filipina, Korea Selatan, Cina, Indonesia, jeung nagara laina. Salian éta PSM Unpad junun meunangkeun Special Jury Award of Excellent Programs. Arvin Zeinullah salaku konduktor PSM Unpad ogé menang Special Jury Award sebagai Excellent Conductor.



Dina miéling 73 taun kamerdekaan Indonesia, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) dibéré kasempetan oleh Pemerintah Provinsi Jawa Barat (Pemprov Jabar) piekun nembongkeun kaunggulana jadi aubade dina acara upacara HUT RI ke-73. Dilaksanakeun  di Lapangan Gasibu, Bandung, upacara ini dilumangsungkeun jadi dua bagian, nyaéta pangibaran bendera jeung panurunan bendera (Gelar Senja), Jum’at (17/8). Unpad ogé tampil jantén aubade dina upacara Kemerdekaan RI ka-73 di Balai Kota Bandung jeung di Rektorat Universitas Padjadjaran.
 


PSM Unpad némbongkeun kualitas nyanyi anggotana kalayan palaksanaan Konsér Recital A Wondrous Euphony, Kemis (18/10). Konsér Resital Vokal ieu mangrupakeun resital kadua di taun 2018. Konsér nu dilaksanakeun  di RSG Gedong 2, Universitas Padjadjaran, Jalan Dipatiukur Bandung ieu dibuka langsung ku Syifa Ramadhani Rizqullah nu nembangkeun lagu Verlust, mahakarya Fanny Hensel. Henteu ukur nembangkeun sora jeung ngalantunkeun piano nu endah, nanging Konsér Resital Vokal A Wondrous Euphony ogé nyuguhkeun  atraksi drama anu ngajadikeun penampilan penyanyi leuwih dipikareseup.
 


Aya hal béda dina Konsér Taunan yang diselenggarakeun ku Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) . Panggung nu di eusi ku leuwh tii 150 penyanyi kalawan kostum béda ti dua paduan suara,,nyaéta PSM Unpad jeung PSM IPB Agria Swara. Konsér Taunan ka-22 kali ieu diselenggarakeun di dua tempat nyaéta Tan Siong Kie Hall, Jakarta (25/11) jeung Grha Sanusi, Bandung (29/11).


 
Panutup dina raraga Panarimaan Angota anyar (RPAB) Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) ngayakeun kagiatan Welcoming Party nu lumangsung di Villa Rumah Kayu Organik, Lembang, Kabupaten Bandung salami tilu dintén  (6-8/12). Sajaba anggota anyar jeung  mahasiswa aktif,  tim téknis, alumni, jeung palatih utama PSM Unpad, Arvin Zeinullah, ogé hadir dina éta kagiatan. Dina hiji kagiatan panutup éta,  anggota anyar dituntut pikeun mikawanoh budaya jeung nilai-nilai nu aya di PSM Unpad.


 
Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) parantos ngalakonan salah sahiji kagiatan taunan nyéta Musyawarah Besar 2018 pikeun nutup  periode kapangurusan nu tos lumangsung sataun lamina. Musyawarah Besar taun ayeuna dilaksanakeun di Aula Gedong B Fakultas Ilmu Budaya, Universitas Padjadjaran Jatinangor dina poé Sabtu (15/12).


 
Sateuacan  nyanghareupan libur taun anyar jeung  Natal, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) miboga kasempetan pikeun nyanyi lagu suasana natal salila tilu poé di Trans Studio Mall Bandung (24-26/12). Salian nyanyi pikeun ngahibur pangunjung nu aya di mall, PSM Unpad ogé  sabari ngumpulkeun dana pikeun nyanghareupan lomba di Filipina jeung Eropa di taun 2019.


 
(Aldy)

EVENTS


TESTIMONIALS

umar-hadi.jpeg
Umar Hadi Duta Besar RI untuk Korea Selatan - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat menarik. Energi dari penampilan tadi sangat terasa. Dari segi harmonisasi suara yang ditampilkan anggotanya sangat terdengar. Satu hal yang membuat saya semakin salut adalah stamina dari anggota PSM Unpad yang tetap terjaga walaupun mereka menyanyikan banyak lagu. Rupanya hal tersebut telah terasah dari latihan sebelumnya."
aher.jpeg
Ahmad Heryawan Gubernur Jawa Barat - "Penampilan PSM Unpad bagus. Mereka dapat menjiwai tiap lagu yang ditampilkan. tetap kompak dan semangat menjalani latihan untuk terus menjadi teladan bagi paduan suara mahasiswa di Indonesia."
rudiantara.jpeg
Rudiantara Menteri Komunikasi dan Informatika RI - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat berkesan bagi saya. Mereka menampilkan nyanyian disertai dengan gerakan dengan sangat rapih. Tetap semangat untuk berproses bagi PSM Unpad."
imamha.jpeg
Imam Nahrawi Menteri Pemuda dan Olahraga - "Penampilan PSM Unpad memang luar biasa. Saya pernah melihat video ketika PSM Unpad berada ke luar negeri, bagi saya sendiri hal itu sangat luar biasa dan jelas membanggakan Indonesia. PSM Unpad memang pantas menjadi juara dalam beberapa kompetisi karena semangatnya, perjuangannya, soliditasnya, dan pengorbanannya. Saya senang sekali dengan penampilan tadi."

choralescence-1.jpg

TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com