Suasana Haneut dina Studi Banding PSM unpad

Baca juga dalam Bahasa Indonesia
Read also in English

Kahoyong nu panceg ku cara soson-soson diajar mangrupakeun salah sahiji citra paduan sora Indonesia. Hal ieu tiasa ditinggal ku ayana kagiatan Studi Banding nu di lakukeun ku tilu paduan sora kanggo Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) dina tilu kasempetan anu bénten, nyaéta Purwacaraka Music Studio Choir Cibubur (30/8), Paduan Suara Mahasiswa Satya Dharma Gita Fakultas Hukum Universitas Diponegoro (15/9) di Unpad Dipatiukur, serta Paduan Suara Mahasiswa Gita Tirtayasa Universitas Sultan Ageng Tirtayasa (29/9) di Unpad Jatinangor.


 
Sapertos kagiatan Studi Banding nu sateuacanna, kadua paduan sora silih babagi carita sarta pangalaman masing-masing dina kagiatan Focus Group Discussion. Masihan élmu anu mangpaat tiasa dicandak tina sadayana anggota paduan sora éta. Ahmad Aldi, salaku pupuhu PSM Unpad Kabinet Apresiatif nerangkeun yén tina kagiatan Studi Banding ieu anjeunna tiasa ngartos kumaha paduan sora ngagaduhan cara nyalira kanggo ngajalankeun organisasina.


 
“Tina 8 Studi Banding nu dilakukeun PSM Unpad warsih ieu, urang seueur pisan kénging élmu jeung carita nu mangpaat. Ti Paduan Suara Puwacaraka urang kénging seueur carita lucu ti children choir ieu. Urang tiasa diajar kumaha carana ngatur sarta ngajar paduan sora murangkalih nu tiasa ku urang teurapkeun kana kagiatan panarimaan anggota anyar urang.
Lian ti éta, urang ogé diajar kumaha carana ngadamel sarta ngatur lomba paduan sora tingkat nasional ti PSM FH Undip. Anu paneuri ti PSM Untirta tina mangrupa organisasi anu sami urang tiasa diajar leuwih ngartos tina sagala kaayaan nu jaga bakal dialaman ku urang,” cariosna.


 
“Urang dipapag kalawan saé pisan ku PSM Unpad, urang ogé tiasa ngarasakeun kabageuran ti PSM Unpad. Hatur nuhun atos mapag urang ku sacara kakulawargian. Abdi moal hemang upami aya anu nyarios Unpad aurana kakulawargian pisan. Sing langgeng dina kasuksésan kanggo PSM Unpad nu ngabanggakeun Indonesia!” saur Asfiani, salah sahiji anggota PSM SDG FH Undip.


 
Dicky ti PSM Tirtayasa ogé nyaritakeun pangalaman nu sarupa ngeunaan kaayaan haneuteun sarta kakulawargian nu janten ciri khas ti PSM Unpad.
“Kalintang gumbira urang tiasa ditampi kalawan darehdeh ku PSM Unpad. Seueur pembelajaran anu tiasa dicandak, mugi-mugi urang tiasa ngabantun sisi nu langkung saé anu diajarkeun ku PSM Unpad,” cariosna.


 
Pangalaman ieu teu saukur dirasakeun ku anggota paduan sora anu nganjang ka Bandung. Rifky, salah sahiji anggota PSM Unpad, ngungkabkeun antusiasme na kanggo tiasa patepang ku sagala rupa paduan sora kalawan kasang pengker anu benten.
“Urang ngaraos bungah pisan tiasa kéngéng réréncangan anyar ti para paduan sora anu atos dongkap jauh-jauh kadieu. Hatur nuhun pisan kanggo sagala rupi élmu nu mangpaat anu tos dipasihkeun ka urang. Urang ogé badé teras diajar sahingga tiasa ngainspirasi paduan sora Indonesia nu saéjénna. Wilujeng patepang deui!” saur Wakil Ketua PSM Unpad Kabinet Apresiatif ieu.


 
(Maharani Praphesti)
Juru Basa: Rahma Salsabillah

EVENTS


TESTIMONIALS

umar-hadi.jpeg
Umar Hadi Duta Besar RI untuk Korea Selatan - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat menarik. Energi dari penampilan tadi sangat terasa. Dari segi harmonisasi suara yang ditampilkan anggotanya sangat terdengar. Satu hal yang membuat saya semakin salut adalah stamina dari anggota PSM Unpad yang tetap terjaga walaupun mereka menyanyikan banyak lagu. Rupanya hal tersebut telah terasah dari latihan sebelumnya."
aher.jpeg
Ahmad Heryawan Gubernur Jawa Barat - "Penampilan PSM Unpad bagus. Mereka dapat menjiwai tiap lagu yang ditampilkan. tetap kompak dan semangat menjalani latihan untuk terus menjadi teladan bagi paduan suara mahasiswa di Indonesia."
rudiantara.jpeg
Rudiantara Menteri Komunikasi dan Informatika RI - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat berkesan bagi saya. Mereka menampilkan nyanyian disertai dengan gerakan dengan sangat rapih. Tetap semangat untuk berproses bagi PSM Unpad."
imamha.jpeg
Imam Nahrawi Menteri Pemuda dan Olahraga - "Penampilan PSM Unpad memang luar biasa. Saya pernah melihat video ketika PSM Unpad berada ke luar negeri, bagi saya sendiri hal itu sangat luar biasa dan jelas membanggakan Indonesia. PSM Unpad memang pantas menjadi juara dalam beberapa kompetisi karena semangatnya, perjuangannya, soliditasnya, dan pengorbanannya. Saya senang sekali dengan penampilan tadi."

choralescence-1.jpg

TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com