PSM Unpad sareng Agria Swara Nambih Siap kanggo Konser Kolaborasi

Aya nu bénten tina biasana dina latihan sateuacan konsér taunan dinten minggu (23/9) nu kapengker. Soanten halimpu ka kuping ti lantai 4 Gedong 2 Unpad Dipatiukur. Rasa kabungahan minuhan para panyanyi PSM IPB Agria Swara jeung PSM Unpad. Nu waktos harita nembé ngawitan dihijikeun. Sedengkeun kolaborasi ieu sanes saukur sarana kanggo ngalatih vokal sasarengan, nanging oge pikeun kanggo mikawanoh tim konsér gabungan November ka payun.
 


Arvin Zeinullah salaku palatih PSM Agria Swara jeung PSM Unpad nyatakeun yén kolaborasi ieu mangrupa kahoyong ti para alumni tipayun anu teuacan dicumponan.


 
“Tujuan konser ieu mimitina teh tina cita-cita alumni kapungkur. Kinten-kinten 10 tahun ka tukang saleresna tos aya kahoyong konsér sasarengan antawis IPB jeung Unpad. Tetela anyar tiasa diwujudkeun taun ieu. Sumawonten préstasi ti kadua PSM ieu nuju saé," ceuk Kang Arvin.
 
Latihan di kawitan ku Vocalizing gabungan, nu dilajengkeun ku vocalizing per soanten alit. Panyanyi ti masing-masing sora teras nepangkeun diri sareng nyaritakeun naon sababna anjeuna aya dina sora éta. Vocalizing dituluykeun deui dimana panyanyi dibagi janten sababaraha tim per angkatana, dimaksadkeun kanggo langkung mikawanoh kana rérencangan-réréncangan sajawatna.

 

Saterasna, panyanyi dibagi dumasar huruf kahiji ti wasta anu aya dina nametag. Tujuanana kanggo ngababarikeun wanci milari hurup anu diperlukeun pikeun kaulinan (games) dina latihan. Kaayaan ramé sarta kareuwas aya di hawa sabat para panyanyi milari hurup anu akur kalawan akronim atawa sanggem anu diperlukeun.
 
Syafnur, salah sahiji panyanyi PSM Unpad nyaatakeun yén anjeuna ngarasa senang ku ayana latihan sasarengan ieu.
 
“Latihan poe ieu rame pisan lantaran tiasa patepang sareng seeur beungeut anyar anu saleresna salila ieu dilatih ku Kang Arvin oge, tiasa diitung minangka wargi misan. Tangtos ti kadua jumplukan ieu aya bedana sewang-sewang, nanging eta pisan anu hoyong dipikajuang ku urang. Kadua jumplukan anu benten nanging ahirna tiasa silih ngalengkepan sagala rupa kabenten eta” saur penyanyi Bass PSM Unpad ieu.


 
Saatos games réngsé, latihan sési 1 di kawitan. Para panyayi nyesuaikeun diri sarta ngalagu. Paduan soanteun kaitung cekap mulus margi duanana ngagaduhan karakteristik anu khas sarta pas sabat dipadukeun.

Salah sahiji panyanyi ti Agria Swara, Fedhora Teresa. Anjeunna ngarasa bungah pisan sarta gampil nyesuaikeun latihan sareng PSM Unpad.
“Tikapungkur abdi ngantosan latihan sasarengan ieu ti mimiti lebet Agria. Sumawonten pas ngawitan lebet, tetela nu ngalatih Agria téh kang Arvin Zeinullah anjeuna ogé ngajar di PSM Unpad. Ku margi kitu, sipat na réréncangan Unpad ogé henteu tebih bénten kalawan ti Agria. pokona, diantos pisan konsérna ,tangtos bakal resep pisan!” ceuk istri nu rupi soanteuna alto ieu.
 
Kalawan kaulinan sarta encer na kaayaan latihan gabungan Agria Swara sarta Psm Unpad ieu, ngajantenkeun langkung metot perhatosan sarta ngabungahkeun. Ku kituna henteu karasa sabat latihan sési 2 sarta sési 3 réngsé tuluy di tutup kalawan karamahan sareng cariosan ngahaturkeun nuhun kadua paduan soanten ieu.



Sateuacan Agria Swara mulang ka Bogor, kapala Konsér Kolaborasi Agria nyaéta Bangkit nyarios yén anjeuna ngarasa bungah pisan ku ayana sambutan ti réréncangan PSM Unpad. Bangkit ogé ngarepkeun yén konser kolaborasi ieu tiasa janteun konsér nu suksés jeung mangaruhan saé di paduan soanteun Indonesia.

“Abdi ngarepkeun ku ayana kolaborasi konsér ieu tiasa mageuhkeun tali silaturahmi dua paduan suara nu kasohor ieu. Ku ayana konsér kolaborasi “Cholarescence”mugia tiasa nembongkeun kualiatas vokal ti kang Arvin anu ditunjukeun  ku PSM Unpad jeung Agria Swara.” Ceuk Bangkit.
 
Choralescence mangrupa tahapan anu terinspirasi tina dua elemen anu ngahiji sarta tumuwuh sareng dina paduan soanten. Kalawan harepan anu kaungkab dina tahapan kasebat, urang ngaharepkeun Choralescence tiasa ngarobih janten kaayaan konser kolaborasi anu masihan catetan anyar kanggo sajarah paduan soanten mahasiswa di Indonesia.
 
(Ningrum Wahyudi, Clara Vennia)
Juru Basa: Rahma Salsabillah
 

EVENTS


TESTIMONIALS

umar-hadi.jpeg
Umar Hadi Duta Besar RI untuk Korea Selatan - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat menarik. Energi dari penampilan tadi sangat terasa. Dari segi harmonisasi suara yang ditampilkan anggotanya sangat terdengar. Satu hal yang membuat saya semakin salut adalah stamina dari anggota PSM Unpad yang tetap terjaga walaupun mereka menyanyikan banyak lagu. Rupanya hal tersebut telah terasah dari latihan sebelumnya."
aher.jpeg
Ahmad Heryawan Gubernur Jawa Barat - "Penampilan PSM Unpad bagus. Mereka dapat menjiwai tiap lagu yang ditampilkan. tetap kompak dan semangat menjalani latihan untuk terus menjadi teladan bagi paduan suara mahasiswa di Indonesia."
rudiantara.jpeg
Rudiantara Menteri Komunikasi dan Informatika RI - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat berkesan bagi saya. Mereka menampilkan nyanyian disertai dengan gerakan dengan sangat rapih. Tetap semangat untuk berproses bagi PSM Unpad."
imamha.jpeg
Imam Nahrawi Menteri Pemuda dan Olahraga - "Penampilan PSM Unpad memang luar biasa. Saya pernah melihat video ketika PSM Unpad berada ke luar negeri, bagi saya sendiri hal itu sangat luar biasa dan jelas membanggakan Indonesia. PSM Unpad memang pantas menjadi juara dalam beberapa kompetisi karena semangatnya, perjuangannya, soliditasnya, dan pengorbanannya. Saya senang sekali dengan penampilan tadi."

choralescence-1.jpg

TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com