"Hentakan Penuh Jiwa" di Bali International Choir Festival ke-7

Pas di umurna anu ka-40 warsih, PSM Unpad ngukir prestasi deui kalawan ngahontal gelar Grand Champion dina kompetisi 7th Bali International Choir Festival (BICF) anu diayakeun di La Prime Plaza Hotel Denpasar, Bali dina 27 Juli 2018. Sateuacan tiasa lebet ka babak Grand Prix 7th Bali International Choir Festival, PSM Unpad oge meunangkeun Category Champion of Mixed Choir.

Minangka Jawara Umum 7th BICF 2018, PSM Unpad junun ngelehkeun 146 grup ti sagala rupi kategori anu asalna ti 16 nagara sepertos Latvia, Kanada, Lithuania, Filipina, Korea Selatan, China, Indonesia, sareng sababaraha nagara ti sagala rupi beulahan dunya. Sajaba ti eta,P SM Unpad junun meunangkeun Special Jury Award of Excellent Programs.



Arvin Zeinullah salaku konduktor PSM Unpad oge meunangkeun Special Jury Award minangka Excellent Conductor ngagehan konduktor-konduktor ti paduan soanten anu sanes. Dina kasempetan ayeuna, PSM Unpad ngabantunkeun tilu tembang kalawan sipat sarta tema program musikal anu benten kanggo nembongkeun pangabisa PSM Unpad seutuhnya. Ah,Dolente Partita karya Claudio Monteverdi mangrupa tembang kahiji anu dibantunkeun kalawan watak anu caos jiwa sarta rarasaan. Readymade Alice karya Perttu Haapanen dibantunkeun kalawan ritmis. Penampilan PSM Unpad dina kompetisi ayeuna ditutup kalawan tembang Hentakan Jiwa karya komposer anom anak bangsa, Ken Steven, anu atraktif sarta rame.



Arvin Zeinullah salaku konduktor utami ti PSM Unpad ngungkabkeun rarasaannana ngeunaan kagiatan anu dilampahan ku PSM Unpad. “Ayeuna PSM Unpad kagungan kasempetan kanggo ngiring hiji kompetisi di Indonesia nu dimana paduan soanten eta kirang populer sarta diapresiasi. Nanging, ayeuna abdi rumaos dihargaan pisan sarta pangbagea ti para panongton haneut pisan, “ saur Palatih utami PSM Unpad.



Patali jeung prestasi anu ditampi ku PSM Unpad, Arvin nyebatkeun yen dirina gumbira pisan meunangkeun apresiasi ti panongton anu sami kalawan apresiasi ti juri. ”Abdi rumaos syukur margi urang tiasa dihargaan sarta dipika resep ku kitu seueur panongton. Urang rumaos syukur pisan margi urang atos dipapagkeun kalawan sae, diapresiasi, sarta dihargaan ti panampilan anu cios ti urang. Eta mangrupi tujuan ti saurang penampil, saurang seniman , “ tambih Arvin.



Salah sahiji peserta kompetisi BICF 2018, Indra, ti PSM GBS Universitas Jendral Soedirman nepikeun kepuasan nana nyaksian panampilan PSM Unpad, " Panampilan PSM Unpad sae pisan. Blending sarta balancing na kerasa pisan, ditambih notasi jangkungna anu lemes sarta laguna anu metot. Good job PSM Unpad! " . Lalampahan PSM Unpad dina nempuh prestasi ieu tangtos henteu gampil.

Saur Andhika, salah sahiji penyanyi senior dina tim ieu, salah sahiji tangtangan anu disanghareupan nyaeta seeurna anggota anu anyar ngiringan kompetisi ieu, ”Kalawan kitu kaayaanana proses anu cekap paos, ahirna tim ieu tiasa ngaliwatan proses pendewasaan diri kasebat. Sareng nya dina ahirna, Alhamdulillah, urang tiasa janten rand Champion dina kompetisi ieu.” tangtos na.



Salaku kondakter utami, Arvin oge ngungkabkeun harepanna kanggo generasi penerus PSM Unpad salajengna. ”Mugia PSM Unpad tiasa nampilkeun deui panampilan anu ngahibur sarta tiasa teras diapresiasi ku para panikmatna . Sarta mugi-mugi tim ieu tiasa teras metepakeun peunteun-peunteun sae ti kagiatan ieu, sepertos fokus, disiplin, damel babarengan, saeng kacintaan kanu musik ka sadata anggota lianna, utamina para generasi anyar PSM Unpad supados PSM Unpad tiasa teras dicintai ku balarea Indonesia , “ tambih Arvin.

(Maharani Praphesti & Ningrum Wahyudi)

EVENTS


TESTIMONIALS

umar-hadi.jpeg
Umar Hadi Duta Besar RI untuk Korea Selatan - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat menarik. Energi dari penampilan tadi sangat terasa. Dari segi harmonisasi suara yang ditampilkan anggotanya sangat terdengar. Satu hal yang membuat saya semakin salut adalah stamina dari anggota PSM Unpad yang tetap terjaga walaupun mereka menyanyikan banyak lagu. Rupanya hal tersebut telah terasah dari latihan sebelumnya."
aher.jpeg
Ahmad Heryawan Gubernur Jawa Barat - "Penampilan PSM Unpad bagus. Mereka dapat menjiwai tiap lagu yang ditampilkan. tetap kompak dan semangat menjalani latihan untuk terus menjadi teladan bagi paduan suara mahasiswa di Indonesia."
rudiantara.jpeg
Rudiantara Menteri Komunikasi dan Informatika RI - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat berkesan bagi saya. Mereka menampilkan nyanyian disertai dengan gerakan dengan sangat rapih. Tetap semangat untuk berproses bagi PSM Unpad."
imamha.jpeg
Imam Nahrawi Menteri Pemuda dan Olahraga - "Penampilan PSM Unpad memang luar biasa. Saya pernah melihat video ketika PSM Unpad berada ke luar negeri, bagi saya sendiri hal itu sangat luar biasa dan jelas membanggakan Indonesia. PSM Unpad memang pantas menjadi juara dalam beberapa kompetisi karena semangatnya, perjuangannya, soliditasnya, dan pengorbanannya. Saya senang sekali dengan penampilan tadi."



TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com