​A Faithful Journey: Hiji Awal pikeun Lalampahan nu Pinuh Pangharepan

Baca juga dalam Bahasa Indonesia
Read also in English

Mingkin nyangking dina dunya rampak sora, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) teras nunjukkeun éksistensina. Di yuswa nu nembé lebet angka 40 taun, PSM UNPAD mulang ngabuktoskeun kualitasna, teu saukur dina ngarampak baé, ogé kana kapiawaian anggotana kana nyanyi solo dina Konser Resital Vokal A Faithful Journey dinten Kemis (8/03/2018) kapungkur. Resital vokal ieu mangrupa hiji resital ti dua resital vokal nu diayakeun di taun 2018.



Konser resital nu diayakeun di RSG Gedung 2, Universitas Padjadjaran Kampus Iwa Koesoemasoemantri, Jalan Dipati Ukur Bandung ieu dibuka ku timpuhna Cahyannisa Farah yanu midangkeun lagu Le Colibri, salah sahiji lagu klasik ciptaan Ernest Chausson sareng di dipungkas ku penampilan apik sakabéh penyanyi nu midangkeun lagu What Matters Most  nu diciptakeun ku Dave Grusin sareng Marlyn Bergman.



Emanuela Rae Alodia salaku Girang Calagara Konser Resital Vokal A Faithful Journey nyarios kumargi konser ieu mangrupakeun kagiatan nu kahiji ti rarangken minangkala 40 taun PSM Unpad. “Ku jejer ‘A Faithful Journey’ urang sadaya hoyong ngagambarkeun harepan ti PSM Unpad di yuswana nu ka-40 taun ieu kumargi tiasa teras motékar, masihkeun dédikasi sareng nampilkeun harmonina dina dunya musik. Kumargi kitu dipilih jejer 'A Faithful Journey' nu hartina perjalanan nu pinuh pangharepan.” saur mojang nu ngagaduhan sora Sopran ieu.



Arvin Zeinullah nu mangrupakeun pangajar utama PSM Unpad masihan terang kumargi nu nyanyi di resital ayeuna parantos nunjukeun kabisa nu maksimal. “Para penyanyi dina konser ieu tos gaduh kualitas nu teu eleh saena boh ti resital seteuacanana sareng saatos mampu ngaleuleuwihi ekspektasi sim kuring”. Anjeunna ngaharepkeun dina resital vokal salajengna, rupa aya inovasi anyar nu tiasa dipidangkeun ku para anggota PSM Unpad. “Resital ieu tos sae pisan, ti kacalaragaanana dugi ka para penyanyina. Sim kuring miharep dina resital salajengna rupa aya hiji hal nu anyar nu tiasa dipasihkeun ka para penonton.” saurna.



Resital vokal ieu oge jadi awal nu sae kanggo Minangkala Tepang Taun PSM Unpad nu ka-40 taun, parihal ieu sami sareng nu disaurkeun ku Kang Arvin. “minangka salah sahiji pamuka minangkala tepang taun PSM Unpad, resital ieu mangrupakeun kagiatan nu sae. Sumawona resital ayeuna dihadiran ku Wakil Dekan Fisip Unpad nu mangrupakeun perwakilan fakultas pembina ti PSM Unpad. Sareng tina teaser nu ditayangkeun di tengah konser oge dibewarakeun kumargi aya seeur kagiatan salajengna nu diayakeun PSM Unpad. Mugia seeur pihak nu terus ngadukung sareng ngantosan kagiatan-kagiatan PSM Unpad salajengna.” saur Alumni Fikom Unpad ieu.



Kasuksesan konser ieu sami dirasa ku nu ngiringan lalajo resital vokal, salah sahijina nyaeta Lusia Dhea Ananda Sinaga. Saurna, sami sareng motto ti PSM Unpad, nyaeta 'what we are about to sing is very songful', para penyanyi ti resital vokal ayeuna parantos midangkeun penampilan nu pangsaena sareng ngadugikeun makna lagu nu dipidangkeunana. “Sareng tina acara ieu nu ngiring lalajo tiasa ningal kualitas anggota PSM Unpad, sumawona urang sadaya tiasa ningali penampilan hiji hiji ti masing-masing anggota. Janten PSM Unpad nu lebet kana yuswa 40 taun ieu teu saukur angka hungkul tapi memang ngagaduhan kualitas sareng anggota nu berbakat dina dunya musik.” tambihna.
 
(Gagas Cakrawala)
Juru Basa: Muhamad Fauzi
 
 

EVENTS


TESTIMONIALS

umar-hadi.jpeg
Umar Hadi Duta Besar RI untuk Korea Selatan - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat menarik. Energi dari penampilan tadi sangat terasa. Dari segi harmonisasi suara yang ditampilkan anggotanya sangat terdengar. Satu hal yang membuat saya semakin salut adalah stamina dari anggota PSM Unpad yang tetap terjaga walaupun mereka menyanyikan banyak lagu. Rupanya hal tersebut telah terasah dari latihan sebelumnya."
aher.jpeg
Ahmad Heryawan Gubernur Jawa Barat - "Penampilan PSM Unpad bagus. Mereka dapat menjiwai tiap lagu yang ditampilkan. tetap kompak dan semangat menjalani latihan untuk terus menjadi teladan bagi paduan suara mahasiswa di Indonesia."
rudiantara.jpeg
Rudiantara Menteri Komunikasi dan Informatika RI - "Penampilan PSM Unpad tadi sangat berkesan bagi saya. Mereka menampilkan nyanyian disertai dengan gerakan dengan sangat rapih. Tetap semangat untuk berproses bagi PSM Unpad."
imamha.jpeg
Imam Nahrawi Menteri Pemuda dan Olahraga - "Penampilan PSM Unpad memang luar biasa. Saya pernah melihat video ketika PSM Unpad berada ke luar negeri, bagi saya sendiri hal itu sangat luar biasa dan jelas membanggakan Indonesia. PSM Unpad memang pantas menjadi juara dalam beberapa kompetisi karena semangatnya, perjuangannya, soliditasnya, dan pengorbanannya. Saya senang sekali dengan penampilan tadi."



TWITTER FEEDS

Jalan Dipati Ukur No 35 Bandung, 40132
Phone: +6285324005478 | E-mail: unpadchoir@yahoo.com